Motto:

Mina motton är att göra det själv till en så låg kostnad som möjligt, med hög kvalitet, och det man inte kan får man lära sig.



tisdag 18 september 2012

fusk?

Jag vet att jag skrivit att jag ska försöka göra allt själv. Men nu tänker jag använda mig av muraren och göra i ordning där kaminen skall sitta.  Imorgon kommer han!!!!

lördag 15 september 2012

Att riva ner är kul.

Har rivit ner lite till av gipsväggen på båda sidor. Gjorde två spännande upptäckter, en lucka som var igentäppt med isolering, tror att det är ytterligare en rökkanal. Tänker att kanske kan man använda den att på ett smidigt sätt få upp värme till övervåningen, om man får självklart bygga om lite men ändå. Den andra upptäckten var riktigt gamla tapeter kan vara ca 100år.




onsdag 12 september 2012

Här ska den sitta

tar bort mer av teglet för att hamna i golvnivå.
Den yttersta delen av väggen skall också rivas.
klinker till golvet är beställt, sen är det bara invänta murarn....

söndag 9 september 2012

Smyg

Börjar få ordning innanför fönsterna nu. På övervåningen har jag stött på patrull, skivorna bognar lite, räknar dock med att det blir bra med ett par skruv och lite pill. Listerna behöver vara minst 10 cm breda och sådana finns inte  att köpa så jag köper stockpanel och hyvlar bort de fasade "locken". Sågade dock den första brädan fel så nu räcker inte den inköpta längden.
Fönstret i köket gick smidigare och blev klart på några timmar. Målning och tidning med silikon återstår där.



tisdag 4 september 2012

Braskamin

Har i dagarna bestämt oss för att inhandla en kamin för att hjälpa till att värma under kalla dagar. I vintras rev jag bort en ca två ton tung öppen spis. Vi kommer nu att ersätta den med en modern kamin.


Fönstersmyg

Drar nu igång med smygarna. Efter att ha gjort fem fönster och krånglat med distanser och skruv, prövar jag nu att använda fogskum att fästa och samtidigt isolera. Får se hur detta nu går.